Short story

‘Een bloedbad achter de schermen’

‘Het was altijd een geweldig stel om te zien, zij kon geweldig dansen en hij was een man van de wereld’ vertelt J. Verhoeve, de mede-eigenaar van Camerabioscopen. 

De dans ontsprongen

Op zaterdagavond 27 augustus treft een schoonmaakster het lichaam van Ricardo Mullens, eigenaar van Camerabioscopen, aan, hangend aan een kandelaar in zijn woning. Om de hals van het slachtoffer zijn de roze linten van spitzen gebonden. Dit zijn dansschoenen die alleen door professionele dansers gebruikt kunnen worden. Ze belt meteen de politie die binnen de kortste keren arriveert. Nadat het nieuws bekend is gemaakt, vertrekt zijn ‘grote liefde’ Maria Salvador plots naar Milaan voor een groot dansoptreden. Bij terugkomst werd ze opgepakt en verhoord door de politie.

Opluchting

Mullens zou nogal onder de plak hebben gezeten bij mevrouw Salvador, ‘ze was een pittige tante die goed was in haar vak, maar van niemand tegenspraak duldde’ aldus J. Domain eigenaar van het Nationaal Ballet. Mevrouw Salvador moest vaak weg voor haar werk en haar man bleef dan vaak thuis, omdat hij de bioscoop aan het verbouwen was. Naar horen zeggen vond meneer Mullens dit niet erg, omdat hij dan eindelijk ontspanning kreeg en los was van zijn ‘overheersende vrouw’. 

Zoete wraak

Voor een bioscoopeigenaar die allang binnen is valt natuurlijk niet meer zoveel werk te verrichten. Vooral niet als je een wonderschone secretaresse in dienst neemt, waardoor de bioscoop weleens wat overuurtjes draaide. Ook vroeg Ricardo meer dan eens per dag of deze secretaresse hem koffie wilde brengen of met hem uit lunchen ging. Ondanks dat Maria Salvador vaak in het buitenland verbleef, was ze wel op de hoogte van deze ongure praktijken. Ze kende zo haar mensen en omdat ze veel in Italië verbleef was een connectie met de maffia niet uitgesloten. Ze was toch aan nieuwe spitzen toe dus waarom niet?

Vier muren laten mij dansen

Op woensdag 2 oktober bekende Maria Salvador betrokken te zijn geweest bij de moord op haar man Ricardo Mullens. Ze kreeg 7 jaar voor betrokkenheid bij moord. De werkelijke moordenaar is door eigen maffiapraktijken in Rome doodgeschoten. Hij kon helaas niet meer terechtgesteld worden. Maria haar uitdrukking was ijskoud en voldaan toen het vonnis werd uitgesproken. Zij had gedaan wat ze moest doen en haar verdwijning tussen de vier muren van haar cel hield haar niet tegen. Ze vertrok in stijl en hield haar spitzen in haar linkerhand.

Online
Tessa | Womanofwords.nl X

Chat nu met Tessa

Hoi! Ik ben Tessa. En ja, ik ben ook de "Woman of Words". Samen maken we de meest spraakmakende teksten voor je website, webwinkel, vacature, productpagina, email marketing of offline marketing materiaal! Als je met mij in contact wilt komen, kan je mij een berichtje sturen via Whatsapp 😀